Equalit zet awareness toolkit van BeOne Development in

//Equalit zet awareness toolkit van BeOne Development in

Equalit, een gemeentelijk ICT-samenwerkingsverband van 11 deelnemers, heeft als doel om informatieveiligheid bij de deelnemende partijen onder de aandacht te brengen. Medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. Om die reden is Equalit een samenwerking met BeOne Development aangegaan. De CISO’s van de deelnemende gemeenten worden door BeOne Development ondersteund met een uitgebreide awareness-toolkit.

Bewustwording voor informatieveiligheid vergroten is binnen één organisatie al uitdagend genoeg. Equalit doet daar een schepje bovenop door zich als doel te stellen het informatieveiligheidsbewustzijn onder 2500 medewerkers, verspreid over 11 gemeenten en met uiteenlopende functies te verhogen. Hiervoor heeft Equalit de hulp ingeroepen van BeOne Development. BeOne Development is expert op het gebied van bewustwording en gedragsverandering rondom informatiebeveiliging.

Bij gedragsverandering wordt vaak gesproken over diversiteit, continuïteit, herhaling, herkenbaarheid en meetbaarheid. Daarom zou elke CISO een awareness-toolkit tot zijn of haar beschikking moeten hebben. Zo beschik je over een variatie aan mogelijkheden om het bewustzijn van de medewerkers te verhogen. Deze mogelijkheden, in vakjargon ook wel bekend als awareness-tooling, zijn in te zetten om een volledige bewustwordingscampagne te ondersteunen, maar ook om ad hoc in te spelen op de actualiteiten.

Om haar CISO’s te voorzien van een up-to-date awareness-toolkit heeft Equalit gekozen voor BeOne Development. De grootste uitdaging hierbij is om te voldoen aan de wensen van 11 verschillende gemeenten. Dit was een belangrijke reden voor Equalit om voor BeOne Development’s awareness tooling te gaan: de CISO’s krijgen de beschikking over een uitgebreid trainingspakket wat afgestemd kan worden op hun specifieke behoeften en doelgroepen.

De geleverde trainingsoplossingen bestaan uit verschillende (communicatie)middelen zoals posters, begeleidende e-mails, e-learning, videomateriaal en een phishing simulatie platform. Zo kan er het hele jaar door aandacht besteed worden aan informatiebeveiliging.

Benieuwd naar de eerste ervaringen van Equalit?

Joey Geerts van Equalit is een van de sprekers tijdens ons event Overheid en Digitale Dreigingen op 29 maart aanstaande. Security en privacy professionals van gemeenten, ZBO’s en andere overheidsinstellingen zijn van harte welkom bij deze gratis bijeenkomst op de campus van The Hague Security Delta.

Equalit presentatie - Themamiddag Overheid en Digitale Dreigingen 29 maart 2018

 

2018-11-28T10:50:08+01:0028 februari 2018|
sed dictum eget lectus massa dolor. venenatis, felis amet, Phasellus Praesent