BeOne Development vernieuwt security awareness trainingen

/BeOne Development vernieuwt security awareness trainingen

Het domein informatiebeveiliging verandert constant. De ontwikkelingen op cybersecurity-gebied gaan razendsnel. ‘Daarom is het zo belangrijk om op al die veranderingen in te blijven spelen’ zegt Milko Lankreijer. Als Operations Lead bij BeOne Development is Milko verantwoordelijk voor de vernieuwde security awareness trainingen. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de nieuwe trainingen naadloos aansluiten op de actuele ontwikkelingen.

Gerichte aanvallen

‘In de trainingen komen de meest recente cyberrisico’s aan bod. Denk aan malware, ransomware en Internet of Things’, vertelt Milko. ‘Dit zijn zaken waar steeds meer bedrijven mee te maken krijgen. Ook kleine en middelgrote bedrijven zijn steeds vaker het mikpunt’, vertelt Milko. ‘Door een aanval kunnen complete systemen voor een langere tijd plat komen te liggen en kan de schade wel in de tonnen lopen.’

‘Chriet Titulaer voorspelde al in de jaren ’80 dat koelkasten in de toekomst zelf nieuwe melk zouden kunnen bestellen. Inmiddels heeft het IoT een enorme vlucht genomen’, vertelt Milko. ‘Er zijn meer dan 9 miljard IoT-apparaten op de wereld. Van een fietsslot dat je een seintje geeft als je fiets gestolen wordt tot een thermostaat die je op afstand kunt bedienen om je verwarming aan of uit te zetten. Het zijn maar een paar voorbeelden van apparaten die aan het internet zijn gekoppeld.’

Risico’s van slimme technieken

Maar veel mensen en bedrijven realiseren zich niet dat er ook beveiligingsrisico’s kleven aan deze slimme technieken. Zo hebben cyberaanvallen er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de drukpersen van grote dagbladen zijn stilgezet en dat energiecentrales hun processen in de soep zagen lopen. Milko: ‘Bedenk je dan dat ook medische apparaten zijn aangesloten op het netwerk. Je kunt je voorstellen wat voor verstrekkende gevolgen het heeft als een hacker met bijvoorbeeld een pacemaker knoeit. Hoe je als organisatie te maken krijgt met IoT en het beste om kunt gaan met de risico’s, behandelen we daarom uitgebreid in onze vernieuwde security awareness trainingen’.

Inzicht en training zijn noodzakelijk

Natuurlijk blijven onderwerpen als phishing, CEO-fraude, wachtwoordbeveiliging en de AVG onderdeel van de trainingen van BeOne Development. Want ondanks dat deze onderwerpen al langer bekend zijn bij bedrijven, zorgen ze nog steeds voor problemen.

‘Aanvallen waarbij hackers een bedrijf geld afhandig maken door het e-mailadres van de CEO te achterhalen en misbruiken, zijn enorm goed gepland. De hackers zoeken tot op de bodem uit hoe de fraude zo echt mogelijk overkomt’, legt Milko uit. ‘Het vereist inzicht en training om te weten hoe je in dit soort gevallen moet handelen.’

Experts van over de hele wereld

‘De ontwikkeling van onze security awareness trainingen is echt een teamprestatie. We maken gebruik van cyber security experts van over de hele wereld. We werken bijvoorbeeld regelmatig samen met ethical hackers om de meest actuele onderwerpen vanuit de praktijk te belichten. Verder hebben onze trainingen een sterk didactisch concept. Onze onderwijskundigen weten precies hoe mensen leren en hoe ze de stof het beste eigen kunnen maken.

Eén van de onderwijskundigen die bij de nieuwe trainingen is betrokken, is Anouk Vermeeren. Anouk vertelt: ‘Het zit ‘m in de combinatie van nieuwe kennis en oude kennis. Zo laten we de nieuwe kennis uit onze trainingen aansluiten op de voorkennis van mensen en maken we de trainingen interactief, waardoor de stof een diepere betekenis krijgt en tot leven komt. En pas als dat gebeurt, kunnen medewerkers het écht goed toepassen in de praktijk’.

‘De vernieuwde trainingen sluiten niet alleen heel goed aan bij de actuele ontwikkelingen, maar ook bij de wensen van bedrijven en organisaties’ voegt Milko daaraan toe. ‘Bij de doorontwikkeling is namelijk rekening gehouden met de ervaring van onze klanten.’

Nu beschikbaar: security awareness trainingen

Onze vernieuwde security awareness trainingen zijn per direct beschikbaar. Ben je al klant bij BeOne Development? Dan kunnen we de nieuwe modules toevoegen aan de reeds bestaande. Zo blijven medewerkers altijd up to date.

Meer weten?

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security? En wil je weten hoe je als organisatie het beste om kunt gaan met de daarbij horende beveiligingsrisico’s? Vul het contactformulier in of bel +31 (0)35 20 30 216.

2019-03-14T12:35:56+01:0014 maart 2019|
odio leo. ut in nunc quis, adipiscing mattis